Blog: van werkenemer naar ondernemer!

15-03-2017
Van werknemer naar ondernemer!
Dream it, wish it, do it! Al enige tijd had ik het idee om een eigen bedrijf te gaan starten. Telkens kwam er iets tussendoor. Wanneer zou het juiste moment zijn? Uiteindelijk kwam ik tot de conlusie dat mijn twijfel te maken had met de onzekerheid die bij het ondernemen om de hoek komt kijken. Eigenlijk is er nooit een goed moment. Totdat ik begon te merken dat mijn freelance werk aan het toenemen was , groeide ook het verlangen  van een eigen bedrijf!

Van kleins af aan heb ik van huis uit meegekregen hoe het is om te ondernemen. Daardoor heb ik gezien wat de mooie momenten zijn en de strubbelingen die daarmee gepaard gaan. De vrijheid om zelf je agenda in te delen, het enthousiasme om alle werkzamheden voor je eigen business te doen en het vergroten van je netwerk sprak mij enorm aan! Toch weerhield het mij om de stap te zetten. Kan ik dat wel? Hoe gaat het lopen? En ben ik er klaar voor? Toen ik voor mezelf een positief antwoord gaf op deze vragen, wist ik dat het moment daar was.

De Innovatiefabriek Zuid bood een programma aan van werknemer naar ondernemer in 100 dagen. Hier heb ik gelijk aan mee gedaan! Gedurende wekelijkse sessies ging je samen met een groep startende ondernemers je doelgroep bepalen, een business plan opzetten en je verdienmodel in kaart brengen. Het heeft mij ontzettende geholpen om focus te krijgen op mijn bedrijf en een keuze te maken in mijn dienstverlening. Door de kennis van ervaren ondernemers heb ik in korte tijd snel stappen kunnen ondernemen. Dit heeft ertoe geleid dat ik binnen 100 dagen al zelfstandig van mijn eigen bedrijf kan leven! Het einde is in zicht en ik heb er ontzettend veel van geleerd.

Door deze vliegende start heb ik erg veel plezier ervaren in het ondernemen. Mijn netwerk is flink uitgebreid en ik vind de vrijheid in mijn werk ontzettend fijn! De focus van Brand Your Step ligt op Online Marketing waarbij ik diensten aanbied om ondernemers te ontzorgen op het gebied van social media, nieuwsbrieven en personal branding. Het resultaat is een vergroting van de naamsbekendheid, websitebezoekers en uiteindelijk de omzet van ondernemers. Maandelijks krijgen klanten door middel van een dashboard inzicht in de resultaten.

Inmiddels heb ik dus onzettend genoten van het ondernemen. Toch is het niet altijd rozengeur en manenschijn. Met het ondernemen sta je er soms helemaal alleen voor, je neemt zelf beslissingen en maakt zelf keuzes! Dat heeft me uiteindelijk veel zelverzekerder gemaakt. Vallen is niet erg, zolang je daarna maar weer opstaat! Dat heeft ertoe geleid dat ik soms nee heb verkocht maar ook lef heb getoond om koude acquisitie te doen en bij (potentiële) klanten ben langs gegaan. Tijdens een van deze gesprekken vroeg iemand mij of ik het gouden ei van Columbus had. Met de lente op komst heb ik letterlijk een ei gekookt en deze in de kleur goud geverfd. Brand Your Step gelooft er namelijk in dat het gouden ei bestaat! Door een actieve inzet van creatieve marketingcampagnes ga je opvallen en weten mensen je te vinden waardoor je verkoop stijgt.

Tot slot heb ik ervaren hoe fijn het is om te leven in je eigen droom in plaats van te leven in de droom van iemand anders. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik een ticket heb geboekt naar Toscane om samen met andere digital nomads een week lang fulltime aan mijn eigen bedrijf te werken. Ik ga 2 dagen een cursus volgen om me verder te specialiseren in Online Marketing en daarnaast in contact te komen met internationale ondernemers. Mijn conclusie is dan ook: geloof in jezelf en laat je niet afleiden door je omgeving. “Whatever you do in life will be insignificant, but it’s very important you do, because nobody else will do it for you!”

Wil je meer weten over Brand Your Step of een keer koffie drinken? Neem dan even contact op via michelle@brandyourstep.nl en like even mijn Facebook pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen!