Blog: Mijn eerste dagen als Digital Nomad

28-03-2017
Mijn eerste dagen…als Digital Nomad
Op maandag vertrok ik naar Pisa met het vliegtuig om een week lang fulltime te werken aan mijn eigen bedrijf. Tijdens de vlucht merkte ik al enige kriebels. Wat zou me te wachten staan en wie zou ik gaan ontmoeten? Eenmaal geland zag ik de prachtige bergen en het wijnlandschap. Ik wist meteen dat ik goed zat. De auto opgehaald en mijn avontuur kon beginnen! Muziek aan en op naar mijn AirBnb bestemming. Onderweg kwam ik langs prachtige wijnvelden en olijfbomen. Het is hier zo’n 20 graden dus het zonnetje scheen heerlijk!

Aangekomen op de plaats van bestemming zag ik een prachtig landhuis met zwembad waar ik de komende week zou gaan vertoeven. Op de poort hing een briefje met “Dear Michelle…”, dit moest het zijn! Ik vond het geweldig dat er honderden kilometers van mij vandaan een briefje hangt en mensen weten dat je eraan komt. Het voelde een beetje al s “Wie is de Mol” omdat er op het briefje aanwijzingen waren naar mijn appartement en de dichtstbijzijnde faciliteiten. Met de sleutel in het zakje vond ik mijn appartement en kon ik gaan uitladen. Gelijk boodschappen gedaan want ’s avonds stond er een Facebook training op de planning.

Na een prachtige zonsondergang, ben ik gaan koken met een glaasje wijn. Echte Italiaanse wijn smaakt toch altijd het lekkerst! Tijdens de Facebook training heb ik weer veel geleerd. Het thema was succesvol adverteren aan de hand van: Think, Feel en DO. Bezoekers leggen een customer journey af voordat ze een product kopen. Dit begint met informatie over bepaalde diensten / producten. Dit doe je door te verwijzen naar de website. Vervolgens moeten ze feeling krijgen bij datgene wat je doet. Door middel van likes, betrokkenheid of bijvoorbeeld een gratis product krijgen ze feeling met je aanbod. Dit zorgt ervoor dat ze nieuwsgierig worden. Uiteindelijk kom je dan bij de do fase uit waarbij klanten je product of dienst gaan kopen. Met advertenties kun je bezoekers dus gemakkelijk op de hoogte houden van je bedrijf!

De tips en trucs uit deze training ben ik volop aan het toepassen op mijn eigen bedrijf. Deze week gebruik ik dan ook om mijn business plan te finetunen, online marketing trainingen te ontwikkelen en zelf trainingen volgen. Vandaag ben ik gaan rondtouren om de omgeving te verkennen. Zon, zee en strand. Prachtig om te zien! Onderweg kwam ik langs mooi landschap waardoor ik echt het ultieme Toscane gevoel beleef. Verder gewerkt vandaag en morgen ontmoet ik andere ondernemers waardoor we ervaringen kunnen uitwisselen en samenwerkingen kunnen opbouwen!

Wil je meer weten over mijn Toscane avonturen? Ga dan naar www.brandyourstep.nl en ga voor foto’s naar https://www.facebook.com/BrandYourStep/